Idioma
Perpinyà. Els Republicans s’animen després d’une hemorràgia d’afiliats
Idioma

En el marc de les eleccions presidencials del 2022, Els Republicans (LR) són tranquil·litzats a Catalunya del Nord per l’augment de la seva afiliació. A principis de setmana, comptaven 915 adherents, enfront dels 802 de mitjans d’octubre. A nivell estatal, aquesta actuació s’il·lustra amb 15.000 afiliacions addicionals entre la fi de setembre i la fi d’octubre, el que permet superar el llindar dels 100.000 des de fa uns dies. L’entusiasme segueix l’anunci d’una convenció de nominacions que designarà el candidat presidencial del partit el 4 de desembre.

Llegiu també:

L’estratègia de Zemmour molesta i preocupa Louis Aliot

A Catalunya del Nord, aquest renovat interès és confirmat per la presidenta territorial dels Republicans, Christine Gavalda-Moulenat. Però el fort augment actual segueix un descens extraordinari. Precisament, l’antiga UMP comptava amb 4.300 afiliats el juny del 2015, abans del fracàs de François Fillon i la victòria d’Emmanuel Macron com a president de la República el 2017. El partit, fet menys atractiu, registrava 2.000 afiliats el setembre del 2018. La derrota de Jean-Marc Pujol (LR) a les municipals de Perpinyà, el 2020, probablement haurà enfortir el fenomen. La baixada dels 4.300 a 915 membres correspon a una caiguda del 78,72%… que no és exclusiva dels Republicans.

Llegiu també:

El senador Calvet recolza Xavier Bertrand per “passar pàgina al centralisme parisenc”

En l’actualitat, la direcció estatal es planteja la reconquesta, amb l’objectiu de tenir 120.000 membres a França. L’objectiu no reconegut seria reunir més votants que per a les primàries ecologistes, un termini que hauria de mobilitzar un òrgan electoral intern precisament establert en 120.000 persones.

Nou comentari