La Clau
La fibra òptica arribarà al 100 % dels nord-catalans el 2025

En el marc de la digitalització general de les comunicacions, la xarxa d’alta velocitat (THD) avança ràpidament a Catalunya del Nord. Per continuar la seva expansió, el Consell Departamental dels Pirineus Orientals, l’operador Altitude Infra i la Banque des Territoires acaben de signar una esmena a la delegació de servei públic (DSP) relativa a la xarxa “Banda Molt Ampla 66”. L’extensió d’aquesta associació permetrà cobrir les necessitats de fibra òptica del 100% dels habitants del territori el 2025.

La fibra aviat a Tuïr, el Voló, Sant Cebrià…

El nou contracte validat pels tres socis pretén instal·lar 30.000 punts de venda addicionals, a més de les 150.000 llars i empreses que ja són connectades o que ho seran aviat. De fet, aquesta addició modifica el perímetre de la xarxa definit inicialment. El parc representarà 179.000 captures disponibles, en 190 municipis dels 226 de Catalunya del Nord. Aquest ambiciós desplegament es va confiar el 2018 a l’empresa dedicada THD 66, propietat de l’operador Altitude Infra i la Banque des Territoires, adscrita a la Caisse des Dépôts.

Després de Prada i Ceret fa unes setmanes, la fibra òptica serà disponible a Catllar, Rià i Cirac, Els Masos, Vernet, El Voló, Sant Cebrià i Tuïr en un termini de tres mesos.

Tota la informació és a numerique66.fr.

Comparteix

Icona de pantalla completa