ECONOMIA

La xocolataria Cémoi es vendrà íntegrament el 2025?

El pla estratègic de l’empresa no exclou cap possibilitat

Producte &quote;Malakoff&quote; de la xocolateria Cemoi © Cemoi
Producte "e;Malakoff"e; de la xocolateria Cemoi © Cemoi

La xocolateria Cemoi de Perpinyà és a vendre, potser íntegrament. El director general, Patrick Poirrier, estudia "totes les propostes".

El misteri envolta la fàbrica de xocolata Cemoi de Perpinyà, el capital de la qual s’obrirà a finals del primer trimestre del 2021. Aquest canvi es va revelar al setembre després d’una alerta, donada al juny, però rotundament negada per la direcció. El grup agroalimentari s’orienta cap a inversions industrials a través d’un nou soci desconegut. La família Poirrier, propietària de l’empresa, no descarta res, fins i tot la venda completa (i ja no parcial) de la joia econòmica de Perpinyà. Aquesta opció determinarà la identitat de la marca, en el marc d’un pla estratègic que es finalitzarà el 2025.


"Estudiarem totes les propostes"

El secret estratègic que habita el gegant Cemoi acompanya una ambició industrial subratllada per l’existència d’una unitat de Recerca i Desenvolupament (R + D), sumada a un departament de màrqueting, formada per 70 persones en total. El xocolater català, número u del seu sector a l’estat francès, té la ferma voluntat de créixer, especialment gràcies a la seva xocolata ecològica venuda als supermercats, amb marques privades. "Anem a estudiar les diferents propostes", ha declarat el president director general, Patrick Poirrier, el 3 d'octubre a la revista ToulÉco. No s’exclou l'adquisició completa per part d'un supergegant.

Isabelle Fajal