ECONOMIA

30 milions per rejovenir el Centre d'entrenament d'altitud de Font-romeu

Remodelació en vista a assolir un segell olímpic renovat

Centre d'entrenament d'altitud de Font-romeu © CNEA
Centre d'entrenament d'altitud de Font-romeu © CNEA
El centre d'entrenament esportiu de Font-romeu, inaugurat el 1967, serà objecte de reformes en profunditat en el marc dels Jocs Olímpics francesos de 2014. Podria incloure la piscina olímpica descoberta més alta de més altitud al món.
Una àmplia operació de regeneració es perfila per al Centre d'entrenament en altitud de Font-romeu (CNEA). Aquesta renovació es desenvoluparà prèviament als Jocs Olímpics de París, previstos el 2024. Portada per un pressupost de 30 milions d'euros abundat per la Regió «Occitània», ha de permetre obtenir el segell olímpic actualitzat per als jocs. El CNEA, centre de l'excel·lència esportiva estrenat el 1967 per preparar la participació hexagonal als Jocs Olímpics de Ciutat de Mèxic, ha envellit parcialment. Els seus gimnasos ja no corresponen a la normativa per als esports col·lectius, mentre que la seva capacitat d'allotjament és insuficient i precària, respecte a les exigències de comoditat actuals.

Les obres en vista inclouran la creació d'un Centre d'optimització de la prestació esportiva (COPS) i de sales hipòxiques, que simulen la molt alta altitud. La pista Colette Besson i els espais de preparació física es beneficiaran una refecció. Una pista d'entrenament per als salts, accessible tot l'any, serà la tercera del gènere al món. Aquest cop de booster, justificat pels JO francesos però àmpliament profitós ulteriorment, inclou també una piscina olímpica, que es convertiria en la piscina a l'aire lliure situa a més altitud al món.

El CNEA, situat a 1850 m d'altitud, rep cada any prop de 2000 cursetistes del món sencer, mentre que el seu col·legi i liceu anomenats «climàtics» disposen de 850 alumnes. Proveïdor de prestigi i d'economia per a al regió de Cerdagne, aquest espai d'excel·lència.