ESPORT

Molèstia a la l'USAP arran d'un espionatge fotogràfic

Afició de l'USAP © Dakinho
Afició de l'USAP © Dakinho
Una revelació molesta ve escantonar la imatge de l'USAP. Un pla|plànol de tecles|tocs de l'adversari montalbanais, enfrontat diumenge 1r març, sent conegut dels sang i or. Una foto robada del pla|plànol de tecles|tocs ha estat treta|presa dijous 26 febrer per una jugadora de l'USAP femení, a Montauban. L'autor i el destinatari del clixé|tòpic no són oficialment identificats, en un assumpte d'espionatge estratègic que implicarà sancions.
L'USAP és sospitada d'espionatge estratègic improvitsat, des d'aquest dimarts 3 de marçs. La seva victòria contra la Unió Esportiva Montalbanesa, diumenge 1 de març a Perpinyà, amb un resultat de 48 a 17, ha estat paral·lel a una exfiltració d'informació poc deontològica. En concet, entre setmana, l'equip de França femenina de rugby a XV ha passat diverses hores a l'estadi Sapiac de Montauban, amb motiu del torneig de les sis nacions. Entre les jugadores figuraven quatre elements de la USAP femenina, una de les quals ha fotografiat el pla de les combinacions de tuixa montalbaneses, que constaven en un cartell del vestidor. El clixé ha estat rebut a Perpinyà per un destinatari sense identificar, com l'autor de la transmissió.

Aquesta situació inèdita ha estat comunicada per l'entrenador de l'USAP, Alain Hyardet, al seu homòleg de Montauban, Xavier Péméja, després del partit de l'1 de març. El tècnic català tenia a les mans fotocòpies dels dibuixos i indicacions estratègics. Aquest desviació en relació als valors de l'esport, del rugby en particular, embruta greument la imatge de l'USAP. A l'emissora Sud Ràdio, Nathalie Janvier, cap de delegació de l’equip estatal femení de rugby a XV, desclarava aquest dimarts "prometi que hi haurà sancions a l’altura del que ha estat fet".