L’USAP esclafa Tolosa 32 a 8 i s’apropa del primer lloc del Top 14

L’USAP va dominar ahir al vespre els líders tolosencs amb el resultat inequívoc de 32 a 8 a la Catedral d’Aimé Giralt de Perpinyà, marcant 4 assaigs i el punt de prima, garantint-se el segon lloc del Top 14 i tornant a un punt de Tolosa de Llenguadoc. En aquest partit dels caps de cartellera, encara que l’entrenador tolosenc deixés al descans els seus internacionals, la tramuntana de més de 100 km/h va ser un actor major. Els Catalans, amb el vent a l’esquena a la primera part, van marcar molt ràpidament els seus adversaris, en principi en mélé, on els davants, confiats, van marcar des del minut 14 un assaig a través del tercera línia Damien Chouly, mentre que en el joc de les penalitats el mig d’obertura blau David Mélé va aconseguir 3 punts, amb un adversari en lluita contra ràfegues a la cara. 10 a 0 a la mitja part, tot és possible. Així que s’obre el segon període torna el quart d’hora català i és un David Marty oportunista qui assoleix un nou assaig ja al minut 44, engegant el recital sang i or orquestrat per un Màxima Mermoz insostenible enfront del del seu ex-club i un Manas ultraconfiant que marca un assaig al minut 61 mentre que Mermoz fa una intercepció humiliant d’una passada de Frederic Michalak, marcant el quart assaig de l’USAP. Els llenguadocians salven l’honor al l’extrem final del partit però queden avisats que l’USAP ha marcat al seu terreny.