La Clau
El tercer moll de Portvendres entra en la campanya de les eleccions cantonals

Tot i que el Consell General nord-català, a través dels seus dos darrers presidents, defensi la idea d’un tercer moll per al port de comerç de Portvendres, el socialista Michel Moly és discret amb aquest tema, El battlle de Cotlliure d’ençà del 1989 i conseller general del cantó de la Costa Vermella des de 1998, no sembla pas fer-ne cap prioritat. Entre el llistat de les seues prioritats en cas de reelecció, l’electe s’interessa sobretot a l’activitat pesquera, la vinya, la Salut, el dic de Cervera fet malbé per la mar, el Laboratori Aragó de Banyuls de la Marenda i la futura caserna de bombers de Cotlliure i Portvendres. I descriu molt poc el tercer moll.

Pel seu costa, el candidat de la UMP i batlle de Portvendres, Jean-Pierre Roméro, no sembla gaire més entusiasta i sembla apostar més pel desenvolupament turístic que no l’activitat portuària. No obstant això, altres candidats del cantó situen aquest projecte al centre dels debats. Entre aquests, el periodista polític Guillaume Clavaud, que representarà Europa Ecologia-Els Verds, qualifica el projecte d’electoralista, i preconitza que es mantinguin els llocs de treball actuals al port, complementant l’activitat a través del turisme. El candidat ecologista es pregunta si és “il·lusori pensar que els creuers i l’esplai de categoria es poden espletir en un port de Portvendres renovat, amb una zona de carena ad hoc, amb una acollida digna d’aqueixos turistes amb alt poder adquisitiu?“.

Sobre aquest mateix assupte lligat a les infrastructures, una personalitat comunista, Philippe Galano, candidat del Front d’Esquerra, preconitza combinar el tràfic portuari amb el ferrocarril, seguint una “aposta estratègica i ecològica de cara al tot camió“. El conseller regional honorari i regidor de la vila de Cabestany va més enllà, atrevint-se destacar que es tractaria d’una “catàstrofe econòmica fins ecològica” si es “restringís el potencial d’una zona com aquesta, per agradar al lobby burgès-bohemi i a uns habitants aliens a les preocupacions del territori”.

Comparteix

Icona de pantalla completa