La Clau
Pedofília a l’Església: sospiten un monjo de Poblet de tocaments a una adolescent

Un monjo del monestir de Poblet és sospitat de ser autor de tocaments a una adolescent, el 15 d’agost. Detingut per la policia catalana (els Mossos d’Esquadra) dimecres 25 d’agost, aquest frare de 68 anys ha confessat els fets davant el jutge de la vila de Valls. Els fets van tenir lloc al monestir, mentre la jove estava de visita turística. Un visitant alemany, que feia una fotografia, va captar accidentalment aquesta escena inadequada.

En un comunicat de premsa, el monestir informa que ha prohibit a l’abat l’exercici dels seus drets de capítol i la realització de qualsevol activitat pastoral. La persona interessada, que ha d’abandonar la vida monàstica, ha estat posada en llibertat i compareixerà en breu al jutjat. La Junta Directiva de Poblet anuncia la seva plena col·laboració amb la policia i el poder judicial, alhora que expressa la seva “solidaritat” i “suport” a la família de la víctima. El monestir, un “lloc estimat pels catalans i per gent de tot el món (..) ha de ser un lloc absolutament segur per a nens i joves”.

El monestir de Poblet, a la província de Tarragona, és el segon santuari catòlic més gran de Catalunya, després de Montserrat. Consagrat el 1150, aquest lloc d’estil gòtic català, repartit en 18 hectàrees, és el lloc de culte catòlic habitat més gran d’Europa. Pertanyent a l’ordre cistercenc, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1991, fins ara mai no havia estat denunciat per actes de pedofília.

abandonar la clausura”

lloc estimat pels catalans i gent d’arreu del món”, es creu que aquest “ha de ser un lloc absolutament segur per a la infància i la joventut”.

Comparteix

Icona de pantalla completa