La Clau
Mobilització al Vallespir contra el tancament de la frontera

Diverses estructures i associacions es mobilitzen aquest diumenge 14 de març per protestar contra el tancament històric de 5 punts de pas fronterers entre Catalunya derl nord i del sud. Un col·lectiu “Esborrem la frontera” convida a manifestar-se al pont de Riumajor, comú als municipis de Costoja i Maçanet de Cabrenys, entre les comarques del Vallespir i l’Alt-Empordà.

Les barreres de trànsit, fetes de blocs de formigó o d’elements plàstics, van ser establertes l’11 de gener per la prefectura dels Pirineus Orientals, segons una decisió estatal que no va ser comunicada als càrrecs electes dels municipis i comunitats de municipis interessats. Aquests tancaments, contraris a les disposicions del Tractat Schengen, tenen per objectiu oficial enfortir un sistema antiterrorista i contra la immigració il·legal.

Els llocs afectats per aquesta regressió són el coll de Banyuls, el coll de Costoja, el coll de la Manrella (Morellàs-Las Illes), el Camí d’Aja, entre Palau de Cerdanya i Puigcerdà, així com la varretera de la Vinyola, a Enveitg.

Comparteix

Icona de pantalla completa