Idioma

Després de 10 dies d’evacuacions a través de 17 rotacions aèries, els primers exiliats afganesos han arribat al territori espanyol. Catalunya del Sud acull 208 d’aqueixos migrants que acaben d’abandonar el seu país després de al presa de poder dels talibans. Aquesta arribada té lloc en el marc de l’Operació Antígona, coordinada pel govern espanyol. Per territoris, la província de Girona ha rebut 48 d’aqueixos refugiats, contra 145 per la província de Barcelona, ​​15 a la de Tarragona i cap a les comarques de Lleida.

Integració, habitatge i accés a l’ocupació

Entre 1.723 refugiats atesos i evacuats per Espanya des de Kabul, el perfil general és el de famílies joves, formades per 5 persones. Aquests migrants tenen 22 anys de mitjana, un terç té menys de 15 anys. L’Estat espanyol, la Creu Roja i diverses ONG formen part del sistema d’acollida i integració dels nouvinguts. La recepció, que durarà de 6 a 9 mesos, estarà seguida d’una “preparació per a l’autotomia”, inclòs el suport per a la integració, segons camins individualitzats. L’habitatge, l’assessorament social, l’assistència financera, l’assistència jurídica, l’assistència psicològica, la traducció i la formació per a l’ocupació conformen aquesta estratègia. L’escolarització de la mainada es garantirà en consulta amb els ajuntaments.

Zero migrants afganesos a Canàries

Entre les regions espanyoles, Andalusia rep 188 migrants afganesos i Aragó ne rep 179, contra 167 per a la Comunitat de Madrid. Les Illes Balears en reben 33, però les Canàries no en reben cap, a causa de les reticències populars envers la immigració, segons confessa José Luis Escrivá, ministre espanyol d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Nou comentari