SOCIETAT

Una gran mesquita a Perpinyà Sud el 2017

Mesquita de la fraternitat, Perpinyà, 2015 © Gran mesquita de Perpinyà
Mesquita de la fraternitat, Perpinyà, 2015 © Gran mesquita de Perpinyà
Al voltant del 2017, una mesquita de dimensions importants veurà el dia al barri de Malloles de Perpinyà. Les necessitats dels fidels han convençut l'ajuntament de cedir un terreny a aquest efecte.
En complement de la gran mesquita de la fraternitat inaugurada el 2006 a Perpinyà Nord, el sud de la ciutat tindrà la seva el 2017. Aquest nou espai d'oració era reclamat fa tot just un any per joves musulmans del barri de Malloles, seguits per fidels de més edat. El col·lectiu islàmic, que es va mobilitzar a les entrades de la Ciutat assolellada, va pressionar l'ajuntament perquè li cedís espai edificable, per tal de bastir un lloc de culte decent. Finalment, el consistori va aprovar el 25 de juny passat la venda de 2 400 m² de terrenys municipals a l’associació araboturca de l’Assolellada (ASSATE), que ja ho demanava el juliol de 2014. Aquest compromís de campanya del batlle Jean-Marc Pujol, membre dels Republicans, va generar el vot en contra del Front Nacional, únic grup d'oposició al consell municipal. Dos dies més tard Marine Le Pen pretenia congelar el mapa de noves mesquites de l'estat francès.

La més gran mesquita de Catalunya del Nord

El projecte afecta una parcel·la situada al camí de Malloles, que serà cedit per 140.000 euros. A terminis, al voltant de 2017, l'Assate es trobarà més còmode, després de diversos anys d'activitat en una sala d'oració que s'ha anat fent petita en relació al menester. La mesquita de la fraternitat té una superfície eficaç de 850 m² i la propera anuncia 100m² . Formarà el lloc de culte islàmic més important de Catalunya del Nord.