SOCIETAT

Nova atracció gegant a Port Aventura l'abril de 2014

El propietari, Investindustrial, hi inverteix 70 milions d'euros

Port Aventura, Tarragonès, Catalunya del Sud © Europa Press
Port Aventura, Tarragonès, Catalunya del Sud © Europa Press
El parc temàtic Port Aventura, situat a la Costa Daurada, es beneficia d'una inversió de 70 milions d'euros per eixamplar la seva oferta, després d'haver rebut 80 milions des de 2010. El seu únic accionista, Investindustrial, anuncia que l'abril de 2014 s'inaugurarà una nova zona, que propulsarà el lloc com a destinació més espectacular de la Unió Europea.
El grup d'inversió italià Investindustrial ha formalitzat el 21 de setembre la injecció de 70 milions d 'euros en el complex d'oci Port Aventura. Després d'impulsar un pla d'inversions 2010-2013 de 80 milions, que ha fet possible la inauguració el 2012 de l'espai " Shambhala: viatge a l'Himalaia", la muntanya russa més més alta d'Europa, amb una caiguda de 80 metres, dissenyada per l'empresa suïssa Bolliger & Mabillard, el nou suport financer afecta la construcció d'una nova superatracció. Aquesta transformarà el lloc en destinació més espectacular de la seva categoria a Europa, d'acord amb l'exigència del propietari, que ja ha ordenat l'inici de les obres. Aquestes ja han començat a principis de setembre prop de la zona de Shambala, al sud de Port Aventura, on s'inaugurarà la innovació en qüestió l'abril de 2014. Inclourà un watercoaster, muntanya russa amb trams d'aigua, també la més alta d'Europa, que rivalitzarà amb el seu equivalent brasiler del parc de Mirabilandia. Aquesta zona complementarà els espais existents, dedicats a Polinèsia, a la Xina, Mèxic, l'oest i la Mediterrània .

5 milions de visitants en 2017, per meitat estrangers

Port Aventura, que es va inaugurar el 1995, va acollir 3,8 milions de visitants el 2012, entre els quals 35% estrangers, després d'un increment del 21% en un any . El principal país emissor és França, que representa el 45% dels estrangers, seguida per Rússia, amb el 25%, arran d'un increment extraordinari del 75%. Investindustrial apunta el llindar de 5 milions per 2017, amb un 50% de presència estrangera, a través de l'enfortiment de la promoció i del boca-orella, basat en la qualitat de les 36 atraccions instal·lades. El grup d'inversió italià va adquirir el 50% de la participació de Port Aventura el 2009, a paritat amb el grup financer català La Caixa, abans d'oferir una  contribució de 105 milions, el novembre de 2012, per convertir-se en el propietari l'únic.