ESPORT

L'USAP, rica a segona divisió, esdevé pobra al Top 14

Un pressupost de 16 milions, contra 32 per a l'Estadi Tolosenc

Victòria de l'USAP contra Grenoble, Tolosa, 6 de maig de 2018 © Nicolas Gomarir
Victòria de l'USAP contra Grenoble, Tolosa, 6 de maig de 2018 © Nicolas Gomarir
El pressupost de l'Estadi Tolosenc s'acostarà a 32 milions d'euros en la pròxima temporada del Top 14, mentre que l'USAP apunta tot just la meitat. El club sang i or, afavorit en la seva trajectòria a segona divisió, formarà del grup de clubs més poc dotats de la primera divisió de rugby a XV.
Després la seva victòria en Pro D2 de rugby a XV, el 6 de maig, l'USAP prepara la seva pujada al Top 14 i el seu reposicionament financer. La categoria superior imposa un pressupost que permeti honorar les necessitats del club, particularment en matèria de compra de jugadors. Dimarts 22 maig, el President François Rivière ha lliurat la seva decisió per a la temporada 2018-2019, després del Consell d'Administració extraordinària de la SASP USAP. Atès que la nova mutació imposa un pressupost de 16 milions d'euros, contra 9,5 milions per a la temporada passada, la unanimitat del Consell ha aprovat un augment de capital de 3 milions ja al mes de juny, en adequació amb les recomanacions de la Direcció Estatal d'Ajuda i de Control de gestió (DNACG) de la Lliga estatal de Rugby (LNR). Entre les fonts de finançament, l'USAP no es beneficiarà del suport de Saint-Gobain, malgrat el que se pressentia després de la victòria del començament del mes. La injecció de capitals sembla haver de provenir dels fons vinculats al president Rivière.

Gran modèstia financera en Top 14

la temporada 2017-2018 del Top 14 presentarà fortes disparitats pressupostàries entre els clubs compromesos. Segons les estimacions disponibles amb els diferents Consells d'administració, els clubs de Tolosa de Llenguadoc i Clermont-Ferrand, amb aproximadament 32 i 31 milions d'euros respectivament, figuraran al capdavant de la classificació financera. Els seguiran l'Estadi francès amb aproximadament 28 milions, i Toló, amb 26 milions. L'USAP, club ric en el context antic de la Pro D2, hauria de ser desclassificada així i acostar-se a una forma de precarietat arran del seu pas a la primera divisió. La LNR comunicarà els pressupostos definitius per a la temporada vinent durant el mes de juny.