SOCIETAT

El català, 17a llengua del món a la Viquipèdia

© CastusCom
© CastusCom
La llengua catalana, adoptada per Twitter, Facebook i Google, és la 17a del món a la Viquipèdia. El seu ús entre la població, a Catalunya del Nord i Sud, s'evocarà dimecres 21 d'octubre a Perpinyà.
La 14a llengua de la Unió Europea en matèria d'utilització és el català, ensenyat a 107 universitats del continent. La llengua catalana és molt activa a Internet, on gaudeix de la 17a posició mundial a nivell de volum d'articles editats a l'enciclopèdia Viquipèdia. Llengua adoptada per Twitter, Facebook, Google i Microsoft, el català ha celebrat al mes de setembre el 10è aniversari de la terminació .cat. Aquesta identitat digital atorgada per l'autoritat de regulació mundial ICANN s'acosta ara a les 100.000 pàgines web registrades.

Conferència a Perpinyà, dimecres 21 d'octubre

El domini de la llengua catalana concerneix 73,2% dels 7,5 milions d'habitants de la Catalunya del Sud, segons un estudi de l'Institut d'Estadística de Catalunya. Aquesta constatació relativa a l'any 2011 avalua a 36% la proporció de persones que s'expressen el més sovint en català, mentre que el 95% comprèn la llengua. A Catalunya del Nord, la proporció de locutors frisaria el 25%. Les darres xifres sobre l'ús de la llengua catalana seran tractades dimecres 21 d'octubre a les 18:30 a la Casa de la Generalitat, seu del govern de Catalunya a Perpinyà. Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de Catalunya, presentarà els resultats de l'últim Estudi dels Usos lingüístics de la població del territori.