La Clau
EAS Perpinyà: qui s’hauria aprofitat el «crim»?

La Clau : «Assetjament moral», superació del nombre d’hores», «Baixes per malaltia en excedent» són els greuges portats a l’encontre d’EAS. Per qui Què passa?

Philippe Chabalier: vaig descobrir al·legacions divendres 2 de juny després de la difusió per Internet d’unes informacions que ignoravi totalment. Dos dies abans, la nostra reunió del comitè d’empresa s’havia desenvolupat de manera extremadament cordial. Encara no ho he entès tot del tot. Aquest dimecres 7 de juny, els nostres representants sindicals han subratllat que circulen afirmacions errònies . Es parla d’una queixa sense autor, sense saber que és afectat. Ningú no ha estat informat ni ha estat convocat. Fins parlen d’una «posada en perill de la vida d’altri», si bé sem auditats unes cinquanta vegades cada any per l’Agència europea de la seguretat aèria (AESA). És sorprenent.

Dimecres 7 juny, dos represents de la CGT a EAS, Frédéric Duhamel i Philippe Burtet, declaraven «Un no es reconeix en aquesta queixa» i « Utilitzen l’empresa per atacar un candidat». Qui ha generat aquesta situació insensata?

Romain Grau no es posa endavant com a dirigent d’una bonica empresa com a la nostra, a la qual fa molt de bé. En la seva campanya electoral per a la diputació, no empra EAS per a la seva imatge, to i que la va recuperar fent molts esforços, amb mi, el 2014. Be, tot això sorgeix just abans de les eleccions, em fa reflexionar. No se sap qui ha denunciat, ens trobem en una nebulosa anònima i l’atac és imprecís, però el timing dels esdeveniments qüestiona tots els esperits.

La vida de prop de 800 persones del Rosselló depèn del futur d’EAS. Qui té interès a amenaçar famílies senceres?

Cap persona amb un cervell normalment fet no té pas interès a debilitar la nostra empresa, que viurà un futur interessant. Amb Romain Grau, l’hem reprès en situació de mort cerebral. El que està passant passa és assassí. Ignoru qui es beneficia| d’això, però és polític. D’altra banda, no se m’esmenta jo, sinó en Romain Grau. És estrany!

Les ganes de rebombori són la feblesa d’una premsa tradicional en manca d’informacions reals?

En el context de la campanya per a les eleccions legislatives, afirmar «Tinc una informació sulfurosa sobre un candidat En Marche! » alimenta una jactància evident. Sense la distància necessària, sense comprovacions. Sóc sorprès que ningú no m’hagi trucat, atès que sóc el PDG d’EAS, abans de publicar qualsevol cosa. Hi ha un problema de fonts periodístiques i existeix gent que té interès a desestabilitzar-se altres. Per a nosaltres, es tracta de tranquil·litzar la nostra activitat i els nostres clients, deixant el rebombori als altres.

Entrevista Esteve Valls

Comparteix

Icona de pantalla completa