ECONOMIA

Desigual, a la conquesta del món

La marca barcelonina haurà doblat tots els seus volums el 2018

Els dirigents de Desigual, envoltant l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. Barcelona, 13 de juny de 2013 © PL8
Els dirigents de Desigual, envoltant l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. Barcelona, 13 de juny de 2013 © PL8
La marca de roba Desigual, fundada fa gairebé 30 anys, va inaugurar la seva seu mundial el 13 de juny al port de Barcelona. Aquest lloc de 50 milions d'euros emplea 820 persones i s'ofereix a la visita, tot l'any. Els patchworks i l'estil "grafit" del gegant del sector tèxtil seran present el 2018 en 700 botigues pròpies repartides pel món.
L'aposta llançada per dos germans el 1984 a l'illa d'Eivissa s'ha transformat en negoci de roba gegantí, consagrat el 2013 per 350 botigues obertes al món i 13.000 punts de venda. La marca de teixit Desigual va inaugurar la seva seu mundial el 13 de juny a la zona portuària de Barcelona, un quarter general de 50 milions d'euros i de 24.000 metres quadrats al servei del disseny de les col·leccions del nou gegant català. Un formiguer de 820 persones, parcialment visitable, s'activa ja a l'interior, amb l'objectiu anunciat pel president, Thomas Meyer, i el director general, Manuel Jadraque, de duplicar el conjunt dels volums de la multinacional amb colors bigarrats, concebuda a l'origen per alegrar unes desenes de gent jove. L'objectiu de 700 botigues pròpies i una facturació anual de 1.400 millions d'euros formen part de l'estratègia per al 2018, segons un desig de conquesta mundial il·lustrat en l'actualitat per una presència a 109 països, dels quals la majoria dels Estats europeus, nord i sud-americans.

Passar de 5 a 10 % de vendes per Internet

Les vendes de Desigual, la botiga perpinyanenca de la qual reduirà la superfície aquest 2013, són proporcionades a 22 % a l'Estat espanyol, a 18 % a l'Estat francès i a 16 % a Itàlia. En els pròxims mesos, la venda en línia, que representa un 5% del volum global, serà objecte d'una diana  apropiada a les diferents regions del món, per assolir el nivell de 10%, mentre que la multiplicació de les botigues pròpies ha d'instal·lar la marca de manera durable entre les grans referències planetàries. El tàndem Meyer-Jadraque, portador d'un autèntic miracle econòmic, aposta amb força per les compres a través dels mòbils, una "gran revolució" en els BRICS, països emergents del grup constituït per Brasil, Rússia, l'Índia, la Xina i Sud-àfrica. Més enllà d'un estil que frisa la desimboltura, el creador de "lifestyle" barceloní és un assumpte molt seriós, del qual l'atraccció per al patchwork i els grafits presents en certes peces de roba destaquen un gust globalitzat.
Desigual, Nova York, 2013 © Desigual