El Barça s’emporta el Trofeu Joan Gamper de cara al Boca Júniors

En el tradicional partit de presentació de pre-temporada al Camp Nou en què es disputava el Trofeu Joan Gamper, del nom del fundador suís del FC Barcelona el 1899, jugat ahir de cara als argentins del Boca júniors, el Barça va guanyar amb un resultat de 2 a 1. L’entrenador Pep Guardiola havia optat per fer començar el seu equip B, força menys eficient que l’equip titular, amb l’únic Thierry Henri. Va caldre esperar el minut 72 per veure obrir-se el marcador en benefici del Boca júniors, meravellós equip combatiu i ofensiu. Va ser aquell moment que Guardiola va escollir fer entrar alguns dels seus titulars habituals, Xavi, Keita, Iniesta ,Víctor Vázquez i Eto’o, marcant la revifalla de l’equip blau grana. En un sobresalt i un estat d’esperit impecable els catalans van regirar la situació en els cinc darrers minuts, primer amb un gol del cap de Puyol al minut 92 i després amb el gol de la victòria marcat per Eto’o, també amb el cap, arran d’un centre ben clar de Xavi al minut 94. Unes 73.000 persones van assistir al «Gamper» , com cada any des del 1966 en un ambient de festa, reforçat pels seguidors del Boca júniors. Eto’o va ser ovacionat en el moment de la seua presentació, en un peculiar paper de jugador que deia que marxaria i es torna inamovible.