MEDI AMBIENT

André Joffre promou l'autoconsum d'energia a l'Assemblea estatal

André Joffre en comissió de l'Assemblea estatal, 1 d'abril de 2015 © Assemblea estatal
André Joffre en comissió de l'Assemblea estatal, 1 d'abril de 2015 © Assemblea estatal
Capdavanter en l'àmbit de l'energia fotovoltaica des de fa 35 anys a Catalunya del Nord, l'empresari André Joffre promou l'autoconsum envers els responsables estatals. Produir la pròpia electricitat, per a la seva pròpia llar, és una aposta de futur, segons el fundador de l'empresa Tecsol de Perpinyà.
El debat sobre els reptes energètic va rebre rebut l'aportació destacada de l'empresari perpinyanenc André Joffre, l'1 d'abril. Pionner de la producció fotovoltaica, aquest dirigent econòmic implantat al barri Tecnosud de Perpignan va intervenir en la comissió dels Assumptes econòmics de l'Assemblea estatal. De cara a 30 diputats, emissaris del ministeri d'Ecologia i representants estatals del sector de la construcció, André Joffre va defensar l'autoconsum, que consisteix a produir a casa la seva pròpia energia, per a una utilització domèstica de proximitat. Va sorprendres positivament l’assistència evocant les evolucions recents de l’autoconsum en matèria d’emmagatzematge de l’electricitat.

Els «ecodelinqüents» de les energies dolces

En una taula rodona amb caràcter legislatiu, econòmic i estratègic, el molt pedagog fundador de l'empresa Tecsol va informar els seus interlocutors de la realitat del terreny designant els «ecodelinqüents», instal·ladors d'aeromotors o de plafons fotovoltaics poc escrupolosos envers l'eficàcia dels dispositius proposats als clients. Va descriure també les condicions d’obtenció del segell «Reconegut Garant del Medi Ambient» (RGR), desenvolupat pel ministeri de Sostenibilitat, que permet als particulars trobar professionals competents per dur a terme obres de renovació energètica. André Joffre va intervenir com a president de Qualit'EnR, associació estatal dedicada a les bones pràctiques en matèria d'instal·lació de procediments d'energies renovables.

Ponència d'André Joffre, 01/04/15