MEDI AMBIENT

Llevantada: un mort a la Catalunya nord i una desapareguda a la Garrotxa

Platja de la Gola del Port Llançà © La Clau
Platja de la Gola del Port Llançà © La Clau
Un home de 73 anys ha mort aquest diumenge a Ribesaltes, a la Catalunya Nord, i una veïna de Girona de 20 anys ha desaparegut a la Garrotxa. 
La llevantada al nord de Catalunya deixa de moment dues víctimes. Segons els diaris Les quotidiens du midi, un home de 73 anys ha mort a Ribesaltes quan l'aigua s'ha emportat el seu cotxe. A Catalunya, els bombers han estat avisats de la caiguda d'una jove de 20 anys i veïna de Girona, arrossegada per la Riera de Llierca al terme municipal de Montagut i Oix, a la Garrotxa.

El temporal ha causat diversos danys materials a les comarques gironines aquest cap de setmana. Durant la nit de dissabte a diumenge, s'ha esfondrat una llargària de 10 metres de la Rambla de Figueres i han caigut dos arbres. Construïda damunt de la riera dels Galligans, el mur sud de la Rambla no ha resistit la força de l'aigua. Les inundacions han tocat diversos pobles de l'Empordà per culpa de rieres desbordades, deixant diverses carreteres tallades com l'AP7 a Figueres, la C31 a Vilamalla, la N260 cap a Llançà i diverses carreteres comarcals, a Siurana, Vilafant o Garrigàs.

A la costa, la força de les onades de fins a 3 metres els danys encara estan per quantificar.
La Rambla de Figueres © Ajuntament de FigueresEntrada de Figueres per la C31 © ACN