ESPORT

L'USAP femenina vol ser la referència francesa al 2017

El club renova els dirigents i els entrenadors per a guanyar més qualitat

Christelle Le Duff, mig d'obertura de l'USAP femenina © FFR
Christelle Le Duff, mig d'obertura de l'USAP femenina © FFR
El club de rugby a XV de femení de la Catalunya del Nord, reconegut per l'USAP el 2009, surt a la reconquesta de l'èxit. El començament de l'any esportiu 2014-2015 és motiu per mobilitzar l'antic jugador Marius Tincu com a entrenador, tot ambicionant assolit el cim de l'elit francesa en tres temporades.
El club de rugby a XV USAP femení, titular del títol de campió del Top 10 femení francès sense interrupcions de 2004 a 2006, després de 2008 a 2011, però també finalista de la Copa d'Europa el 2009, entra en conquesta de reconeixement. L'equip de noies, reconegut per la família USAP l'agost de 2009, sense verdader compromís altre que l'ús d'una marca de prestigi, demostra la seva pertinència i la seva qualitat de joc. Al mes d'agost, dues de les seves jugadores, Élodie Guiglion i Christelle Le Duff, van participat a la Copa  del Món.

Des d'aquesta reentrada, l’USAP femení es beneficia del peritatge de Marius Tincu, taloner internacional de l’USAP fins a 2012, que assegura per a elles el paper d’entrenador. El club, instal·lat a l'estadi Roger Ramis, al barri del Molí de Vent de Perpinyà, treballa per a atreure l'atenció popular, més enganxada pel rugby masculí. Per al futur, la seva direcció anuncia la seva voluntat de guanyar més qualitat per atènyer l'estatut de club femení de referència a l'estat francès, el 2007. Ara per ara, la temporada 2014-2015 s'acompanya amb l'arribada de nous patrocinadors, un nou equip de direcció i un nou logotip corporatiu.

Partit USAP femenina / Lille Métropole Rugby, 21/09/14

El logotip de l'USAP fenemina, presentat aquesta reentrada 2014  © USAP femenina