ESPORT

Perpinyà serà capital del Bike polo l'11 i el 12 d'octubre

Aquest nou esport, de moda als Estats Units, compta 300 practicants a França

Partit de Bike polo © Pignon Fixe
Partit de Bike polo © Pignon Fixe
Jugar al polo en bicicleta és una combinació nova, apareguda als Estats Units en els anys 1990. El Bike polo, un nou esport que s'està desenvolupant a Europa, coneixerà el seu cinquè campionat de França, els dies 11 i 12 d'octubre al Parc dels Esports de Perpinyà, sota l'ègida de l'associació Perpignon.
La vila de Perpinyà rebrà els dies 11 i 12 d'octubre els Campionats de França de Bike Polo, una disciplina esportiva mixta i original, qui combina el polo i la bicicleta. Aquest esdeveniment acollit per l'associació Perpignon mobilitzarà 120 jugadors vinguts de tot l'estat francès, motivats per la idea de formar part del millor equip estatal. Aquesta cinquena edició d'una competició estatal desconeguda es desenvoluparà al Parc dels Esport del barri del Molí de Vent, el dissabte 11 d'octubre de 9h a 19h per a les fases elimatòries, i el diumenge 12 d'octubre de 9h a 19h per a les fases finals.

Perpinyà, Montpeller i Barcelona destaquen en l'àmbit

Perpignon, que assegura la promoció de la pràctica de la bici a través de totes les seves formes, es prepara per rebre 40 equips d'adaptes d'un esport nascut a Seattle, als Estats Units, al final dels anys 1990. Aquesta activitat, que compta aproximadament 300 jugadors a l'estat francès, descansa en el marcatge de 5 gols en menys de 10 minuts, segons regles relativament lliures. En el marc de la competició mundial de Bike Polo, Perpinyà destaca, com ho va fer Barcelona el 2013, rebent un torneig batejat "Hell's Belles", reservat a les jugadores. Al passat mes d'agost, els Campionats del Món es van desenvolupar a Montpeller.