Art

Privat de viatge al Pertús, un home va atacar un xòfer amb una mitjalluna

Un llenguadocià, víctima de la frenesia comercial, ha estat jutjat aquest dijous

El Pertús, entre Rosselló i Empordà © Pierre Gaillard
El Pertús, entre Rosselló i Empordà © Pierre Gaillard
L'interès dels consumidors francesos cap al Pertús no ha disminuït, especialment els dies ennuvolats de l'estiu, que porten al poble fronterer milers de vehicles. Dijous, un consumidor agressiu va ser jutjat a Nimes, després de no poder encabir-se en un autobús amb destinació al Pertús.
La cobdícia francesa generada pels preus espanyols practicats al municipi del Pertús genera efectes dramàtics, insospitables fa només una desena d'anys. Si abans la freqüentació del poble només interessava els rossellonesos i llurs veïns, l'arribada de l'euro ha afavorit un turisme de gran escala, amb una zona d'atracció que arriba fins a la regió Provença-Alps-Costa Blava. A conseqüència d'aquesta tendència, aquest dijous, el tribunal correccional de la ciutat de Nimes, al departament del Gard, ha examinar el cas d'un consumidor poc ordinari. El juny de 2010, aquest tenia previst anar al Pertús, a 230 km de casa seua, per tal d'efectuar-hi compres. Si les motivacions de la clientela, fins i tot allunyada, descansen sobre una diferència tarifària apreciable, en particular en temps de crisi, el comportament del llenguadocià va ser excessiu. Decebut de no poder accedir a l'autocar on havia previst pujat, aquell dia sense més plaça lliure, l'home havia donat un cop de tallador domèstic al cap de l'organitzador del viatge.

Privat de les compres tradicionals efectuades pels francesos, generalment cigarretes i alcohol, l'agressor, d'uns cinquanta anys, havia ferit greument la víctima. El van arrestar immediatament, abans del seu ingrés preventiu a la presó, abans de comprovar que va ser pres d'una síndrome de còlera amb component psicològic poc comú, que ha servit d'argument a la seua defensa judicial. Aquest client decebut han rebut finalment una pena de tres anys de presó, entre els quals un any combinat amb llibertat provisional i posada a prova. A més, haurà de sotmetre's a una atenció sanitària obligatòria.