Art

Un vaixell d'esplai crema a les aigües de Sant Pere Pescador

S'engega una alerta de contaminació marítima en el sector

Sant Pere Pescador, Alt Empordà, dijous 11 d'agost 2011 / ACN
Sant Pere Pescador, Alt Empordà, dijous 11 d'agost 2011 / ACN
Un incendi que s'ha calat aquest dijous al migdia a bord d'un llanxa ha generat un ensurt important als seus ocupants, a l'altura de Sant Pere Pescador, a l'Alt Empordà. El sinistre, que té origen indeterminat, se suma als incidents i accidents ocorreguts des de l'inici d'aquest mes d'agost a la costa catalana.
El mes d'agost no és tan tranquil com es podria es desitjar a la costa catalana, com ho testifica un encadenament d'esdeveniments, entre els quals consta un accident marítim que es va produir diumenge a la nit la zona del Cap de Biarra. Un catamarà turístic amb 89 persones a bord, procedent del port de Portvendres, es va encastar un un escull prop de Banyuls. Es va constar una entrada d'aigua, que va ser ràpidament resolta, però 11 persones, de les quals un mainatjó de 2 anys, van quedar lleugerament ferides. El capità i el pilot van ser inculpats dilluns a Perpinyà en motiu de "ferides involuntàries per mancament a una obligació de seguretat". En aquesta sèrie de fets lamentable, dimarts a la nit, un incendi va destruir una vintena d'hectàrees de garriga i feixes abandonades en un perímetre comú als municipis de Cotlliure i Portvendres. Més al nord, a la platja de Torrelles, aquest dijous, un jove estiuejant de 18 anys ha mort després d'haver estat descobert pres sota la sorra, arran d'un joc perillós organitzat amb la seua família.

Paral·lelament, la Costa Brava ha viscut una situació delicada, aquest dijous, en el sector de Sant Pere Pescador. Un vaixell d'esplai ha cremat a alta mar, mentre que els seus dos ocupants s'han vist obligats a saltar a l'aigua per preservar llur vida. Els dos tripulants, que han estat auxiliats minuts més tard per una embarcació de pas, han intentat primer, sense resultats, apagar l'l'incendi, abans de decidir-se a abandonar el vaixell. Aquesta situació perillosa, que hauria pogut generar un nou drama, s'ha desenvolupat cap al migdia, a una milla nàutica de la costa. La fumatera, a bastament visible, ha ocasionat unes 20 alertes telefòniques diferents, rebudes pel número d'urgència 112. D'altra banda, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha impulsat en el sector, en prealerta, un pla de vigilància per contaminació accidental de fuel.