Art

63 quilos de cànnabis passats pel Rosselló, descoberts a La Jonquera

Un potent BMW va ser interceptat el 14 de juliol

Detall de la droga confiscada a La Jonquera, dijous 21 de juliol 2011 © ACN
Detall de la droga confiscada a La Jonquera, dijous 21 de juliol 2011 © ACN
Fins ara, la lògica del trànsit|tràfic d'estupefaents suposava una circulació de la resina de cànnabis en el sentit sud-nord. Però el 14 de juliol, un vehicle portant un carregament de 63 kg d'aquesta droga, conducte per un home de nacionalitat alemanya ha travessat el Roussillon, abans de ser aturat per la policia espanyola a La Jonquera.
El passat 14 de juliol, dues persones joves van ser detingudes al peatge de l'autopista AP7 a La Jonquera, després que es comprovés que estaven transportant 63 quilos de haixix. Un equip d'agents de la policia estatal espanyola va detectar aquesta càrrega en el vehicle dels dos individus, que miraven d'entrar a l'estat espanyol, després de passar per la Catalunya del Nord. Les dues persones, un home de nacionalitat danesa i un dona polaca, portaven la droga amagada en dues maletes de viatge, desades al maleter del cotxe que conduïen. El vehicle, que era de lloguer i duia matrícula d'Alemanya, s'estava dirigint cap al poble de Castelló d'Empúries, a una trentena de quilòmetres del lloc de la confiscació. 

Aquesta informació, que només es va divulgar dijous, planteja preguntes en relació amb els fluxos de circulació d'estupefaents pel pas del Pertús i La Jonquera. Fins ara, certa tradició vinculada a autèntiques lògiques econòmiques relacionades amb els interessos dels traficants, suposaven un trànsit invariable de l'haixix, produït sobretot al Magrib, cap al Nord. En aquest cas, el sentit d'aquesta marxa il·lícita resultat invertit. A més, els dos individus, que ara es troben entre les mans de la justícia de Figueres, van poder travessar el Rosselló sense traves, abans de ser interceptats a les portes de la Catalunya del Sud.