Art

Confisquen 172 quilos de cocaïna en una casa de Clairà

Traficant de 45 anys, acusat per importació i detenció d'estupefaents

DR
DR
Un carregament rècord de 172 quilos de cocaïna ha estat agafat aquests últims dies al Rosselló. La droga, amb un valor de 6,8 milions d'euros, era amagada en una vil·la del municipi de Claira. Es tracta del segon més gran embarg des del començament de l'any a l'estat francès.
Una impressionant quantitat de 172 quilos de cocaïna ha estat confiscada en els darrers dies al municipi de Clairà, situat a la zona de la Salanca, al nord del Rosselló. Els serveis de les duanes de la Catalunya del Nord han desencauat aquesta important quantitat en una vil·la, utilitzada com a magatzem. Aquest descobriment ha estat posat possible arran de la persecució discreta, feta dijous passat, d'un home en possessió d'aproximadament 20 quilos de cocaïna, que anava a la casa de l'encobriment. Segons una font judicial, que s'ha expressat aquest dilluns a Perpinyà, es tracta d'un traficant de 45 anys d'edat, ja conegut per les autoritats duaneres i policíaques en motiu de les seues activitats vinculades al tràfic d'estupefaents. Ja va ser condemnat diverses vegades per tràfic de droga, i havia sortit de presó a l'inici d'aquest any.

La perquisició del domicili ha permès descobrir-hi 150 quilos de cocaïna suplementaris. L'embarg, que representa ser el segon més important dut a terme des de l'inici de l'any al territori francès, sembla ser el resultat d'un tràfic que inclou un abús de confiança. En efecte, la propietària de la vil·la, d'uns seixanta anys d'edat, nega haver estat informada de l'ús fet de la seua casa per part de l'individu arrestat, ell mateix veí de Santa Maria de la mar. Aquest ha estat lliurat a la jurisdicció interregional especialitzada de Marsella, abans de comparèixer davant de la fiscalia de la mateixa ciutat, aquest dilluns al matí, i de rebre-hi una inculpació per a0 "importació i detenció d'estupefaents en banda organitzada". La seua esposa, que ha estat arrestada també, ha recuperat la llibertat, mentre que les autoritats han calculat que la droga comissada té un valor comercial de 6,8 milions d'euros. Anteriorment, a la Catalunya del Nord, una càrrega 75 quilos de cocaïna va sert localitzada a l'autopista A9 procedent del territori espanyol. També, el passat mes de juny, un camell de nacionalitat albanesa va ser obligat d'abandonar 7 quilos de cocaïna al terme municipal de Banyuls de la marenda, després d'haver estat perseguit per les forces de policia.