Art

El llamp mor un home al pic del Canigó

7 ferits, víctimes d'un caprici meteorològic de l'entrada de l'estiu

Pica del Canigó, 2009 © Pierre Mir
Pica del Canigó, 2009 © Pierre Mir
Un excursionista britànic ha mort aquest dimarts al cim del pic del Canigó, víctima del llamp. 7 altres persones presents al seu costats han sofert ferides ocasionades per una desgraciat temporal, que s'ha produït per començar l'estiu 2011.
Els capricis climàtics d'aquest dimarts, que han comportat períodes d'assolellada acompanyats per intempèries en diversos sectors de muntanya nord-catalans, han comportat un drama. Un home ha trobat la mort després d'haver patit el llamp, al moment que es trobava al cim de la pica del Canigó, a 2785 metres d'altitud. Aquesta accident d'origen natural s'ha produït cap a les 14 h, quan la víctima, de nacionalitat britànica, estava fent una pausa, després de l'ascensió. Aqueix excursionista de 52 anys d'edat, veí de Prada, ha estat la víctima d'un temporal que s'ha produïts en punts de la part alta del massís, on també era present una vintena de persones més. El llamp, caigut aquesta primera jornada de l'estiu, hi ha ferit també 7 persones, que han estat traslladades a la clínica Sant Miquel de Prada. 

L'últim accident mortal observat en el mateix sector es remunta a l'abril de 2010. Una parella d'alpinistes francesos va fer una caiguda de 250 metres, després d'haver patinat damunt la neu, que acabaven de caure. El gener de 2010, dos excursionistes sud-catalans van trobar la mort al massís del Puigmal, també situat a la Catalunya del Nord, després de caure en uns 300 metres des d'un penya-segat.