Art

Detenen el tirador de Girona, 36h després del drama

8 persones implicades en l'execució d'un jove de 25 anys

Bar "Casa Pepe" de Girona, escenari del crim de dilluns 6 de juny 2011 © ACN
Bar "Casa Pepe" de Girona, escenari del crim de dilluns 6 de juny 2011 © ACN
Després de la detenció de tres membres del grup vinculat a l'assassinat d'un jove home de 25 anys, aquest dilluns a la tarda a Figueres, el tirador, de 37 anys, ha estat interceptat aquest dimecres. La policia catalana intenta descobrir les raons d'aquest acte sagnant, en el qual serien implicades diverses noies.
El presumpte autor dels trets que van costar la vida a un jove de 25 anys, dilluns a la nit en un bar de Girona, ha estat arrestat aquest dimecres al migdia. La policia catalana, els Mossos d'Esquadra, ha aconseguit localitzar l'individu, que fugia, i s'ha retrobat a la comarca de la Garrotxa, veïna de la del Vallespir. Aquest, de 37 anys d'edat, hauria disparat tres trets de fusell consecutius, el darrer dels quals va atènyer el cap de la víctima que va morir a l'acte. El grup va abandonar el local precipitadament, seguint un modus operandi amb aspectes característics d'un comando, que generar interrogacions entre les autoritats. En total, 8 persones, de les quals diverses noies, són implicades en el marc d'aquest cas de rivalitats, que es va produir durant una festa d'aniversari. Una família s'havia reunit en un bar popular, per celebrar-hi els 25 anys del seu fill petit, quan un grup de persones ha abatut el jove, en un estupor absolut.

Aquest dimarts, tres còmplices del tirador van ser detinguts a Sarrià de Ter, als afores de Girona, mentre que el principal interessat era declarat fugitiu per les autoritats. La víctima, José Agustín González, formava part d'una família obrera, coneguda i apreciada al barri de Germans Sàbat, on residia des de feia diversos decennis. El mòbil de la batussa continua per esbrinar, en el que sembla ser una rivalitat urbana entre bandes enemigues.