Art

Un atracament a la joieria Paulignan de Perpinyà recorda l'assassinat de 1988

Un nou atracament s'ha produït aquest dimecres a l'establiment, al centre de la vila

Joeria Paulignan de Perpinyà © Bijoupaulignan.com
Joeria Paulignan de Perpinyà © Bijoupaulignan.com
22 anys després de l'assassinat de sang freda de dos policies, en en decurs d'un atracament memorable, la joieria Paulignan de Perpinyà ha estat el teatre d'un nous atac, aquest dimecres. El gerent de l'establiment ha patit violències, perpetrades per dos joves, que han operat amb la cara descoberta. S'ha obert una investigació en la qual es confia recuperar imatges de la xarxa de videovigilància municipal.
Un atracament ocorregut  aquest dimecres a Perpinyà ha revifat mals records per a nombre d'habitants de la vila, específicament veïns del centre-ciutat. Cap a les 11h30, la joieria Jean Paulignan ha rebut la visita indelicada de dos individus que han procedit a un violent atac de l'establiment, ubicat al carrer dels Agustins. Els dos malfactors, visiblement joves i amb la cara descoberta, han violentat i han aspergit el dependent i gerent amb gas lacrimogen, abans d'endur-se'n la caixa i una quantitat indeterminada de joies. Al final de l'atracament, que no ha superat dos minuts de durada, han fugit corrent i s'han esvaït pels carrers de la vila. La policia nacional ha engegat una investigació, en la qual la xarxa de vídeo-vigilància de la Vila de Perpinyà podria trobar una pertinència determinant.

Fa 22 anys, el joier Jean Paulignan, un dels especialistes del granat català, va haver de fer front a un drama, que va succeir en el mateix establiment, dels dos que són propietat seua a la Catalunya del Nord. El 23 d'agost de 1988, cap a les 10h, diversos trets van ressonar a la mateixa joieria en el decurs d'un atracament espectacular i assassí. Dos policies presents a la zona, Claude Marty i Marc Pedra, van morir després de patir ferides, mentre que dos dels seus col·legues, Robert Crouzet i Mathieu Riera, va quedar ferits i traumatitzats. Cada any es desenvolupa una cerimònia d'homenatge a la comissaria de policia de Perpinyà, seguida per una missa especialment dedicada als policies difunts.