La Clau
Sonic Chicken 4 : el punk-rock català envaeix Estats Units!

LAleshores Christophe (bateria), tornem sobre aquesta firma ?
“És tot un encaminament, anys i panys ! A la primeria, n’érem farts d’anar a Barcelona a veure concerts. Hem començat a organitzar vetllades i muntar grups. El moviment ha reprès molt de pressa al volt d’alguns músics, els antics Beach Bitches, Gardiens du Canigou… Hem enregistrat discs amb els mitjans casolans, alguns concerts… sabíem que l’empresari de l’etiqueta In the Red posseïa ja el nostre primer 45 torns, m’ha demanat per e-mail si ens restava qualques còpies del segon, que també li havia agradat, i després gràcies a concerts aTolosa (Occitània) i al Crockmore a Perpinyà, hem quedat en contacte. El medi garage no és pas immens. Però la meua sorpresa ha estat total quan ha evocat la idea de fer-nos signar per a un àlbum ! Ja érem en preparació, al nostre propi estudi, cercàvem un so ben bé nostre. Per això, hem acabat ràpidament i l’àlbum ha estat acceptat tal qual, sense estudi suplementari. Ha sortit a fi d’octubre als Estats Units en vinil, acompanyat del CD en un nou format”.

Nos contes un bri com vos ha anat aquesta gira?
“Nos hem produït a les grans ciutats, NovaYork, Bòston, Chicago, els bastions del punk rock allà, en grans bars, sovint com a caps de cartell als llocs tradicionals dels concerts live, quina emoció : caminar sobre les petjades les nostres ídols, increïble! Després molt de cansament 10 a 12 hores de bus per dia. Hem filmat aquests moments forts”.

Les vostres influències musicals ?
“Els grups garage dels 60es, les compilacions Back from. the Grave , els Cramps i després una tendència més psicodèlica del gènere 13 th Floor Elevator i pop, prop del Velvet Underground de Lou Reed, clàssics del rock de fet. Són bases musicals constants a Perpinyà d’ençà de diverses generacions, passatges quasi obligatoris per a tot afeccionat de rock, des de fa 20 o 30 anys. La influència sixties mai no ha parat ja que ens agraden l’espontaneïtat i el costat molt directe d’aquesta època, en 2 o 3 minuts s’ha d’anar a l’essencial. I també aquesta passió fidel pel suport vinil !”.

No el cal pas perdre doncs, el primer àlbum vinil i CD, disponible a can Lionel i Francis, de Music Action, carrer del Teatre a Perpinyà. Aquells qui no han pogut comprar els 2 primers 45 torns, esgotats ara, es podran consolar seguint els concerts a venir dels Sonic Chicken 4, ara 5 des de l’arribada d’un teclat i fruir de la traça veritable d’un grup català, a l’igual de les formacions dellà Atlàntic!

Références album : Sonic Chicken 4 – “Sonic Chicken 4” – 2007 – In the red records.

Comparteix

Icona de pantalla completa