ECONOMIA

Ikea anuncia la seva instal·lació al cor de Girona

Al gener s’inaugurarà a la ciutat un establiment “El Corte Inglés”.

Ikea, l'Hospitalet de Llobregat, Catalunya del Sud © Ikea
Ikea, l'Hospitalet de Llobregat, Catalunya del Sud © Ikea

El comerç va bé a Girona: hi ha programat un Ikea al centre de la ciutat i el gener de 2022 s'inaugurarà un “Corte Inglés”.

La instal·lació del gegant suec del moble Ikea s'esperava a finals d'any a l'Espai Gironès, situat al municipi de Salt, després de diverses hipòtesis sobre aquesta ubicació estratègica, una d'elles dirigida a la Jonquera. Finalment, aquest projecte de gran centre comercial previst arran de l'autopista AP-7 és abandonat.


Serà substituït per uns grans magatzems situats "al centre de la ciutat de Girona o en zones molt properes", segons va declarar dissabte 20 de novembre en Kevin Johnson, director d'expansió d'Ikea ​​a Catalunya. S'ha realitzat l'estudi de mercat necessari però encara no s'ha identificat el lloc d'instal·lació final.

Llegiu també:
Tres noves botigues al centre comercial Quadrat d’or de Perpinyà

Paral·lelament, el centre comercial Hipercor, inaugurat l'any 1988 a la  Carretera de Barcelona, ​​​​a Girona, s'està transformant en “Corte Inglés”. Opera així un canvi de divisió, perquè forma part del mateix grup. La incorporació de marques addicionals i l'ampliació de la superfície són claus per a la transformació d'aquest establiment, que s'inaugurarà el gener de 2022 després de tres anys d’obres. Aquest Corte Inglés de Girona donarà feina a 342 persones.

Llegiu també:
Les viles defensen llur comerç contra els gegants

Esteve Valls