SOCIETAT

1.200 alumnes iniciats als escacs a les escoles nord-catalanes

Iniciativa del Comitè Departamental d’Escacs del territori

© Mesh / Unsplash
© Mesh / Unsplash

Per afavorir l'èxit dels alumnes, el Comitè Departamental d'Escacs de Catalunya del Nord inicia i millora 1.200 d'ells en el joc d'escacs.

1.200 nens s'han iniciat als escacs a les escoles dels Pirineus Orientals des de l'inici del curs. En el marc del curs 2021-2022, el Comitè Departamental d'Escacs dels Pirineus Orientals (CDJE66) ha comunicat amb orgull aquesta xifra, que suposa un rècord per al desenvolupament del joc orientat al territori.


En total, 14 escoles, 2 col·legis, 48 ​​classes, o els 1.200 alumnes anunciats, conformen la comunitat dedicada al joc noble. Aquesta actuació és possible gràcies a una xarxa de col·laboració publicoprivada, en la qual participa especialment La Cité Éducative, els ajuntaments de Perpinyà, Le Barcarès i Bélesta, l'Agència Nacional d'Esports, la Regió “Occitanie” i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals, o la comunitat urbana Perpinyà Méditerranée Métropole i els instituts Saint-Louis de Gonzague a Perpinyà i Saint-Pierre de la Mar de Saint Cyprien.

Llegiu també:
Perpinyà vol ser una referència del joc d’escacs

En aquest context, el joc d'escacs s'imparteix a Perpinyà, Canohès, Argelès-sur-Mer, Ille-sur-Têt, Saint-Jean-Pla-de-Corts, Barcarès i Le Soler. El punt fort de la temporada serà el Campionat Escolar i Universitari, previst a Perpinyà el 16 de febrer de 2022. La comissió departamental espera assolir-hi un nou rècord, entre 16 i 24 equips de 8 jugadors, mentre que el campionat departamental individual de joves és prevista els dies 5 i 6 de febrer a Saint-André.

El joc d'escacs, per a què?
Aquesta pràctica d'origen oriental, transmesa per la Hispània musulmana abans d'arribar a l'Occident cristià al segle X, té grans virtuts per als infants. Fins i tot actua com a “fonament de l'èxit dels nostres alumnes”, davant els reptes de “l'estratègia, la lògica, l'anticipació, tantes competències essencials”, argumenta Julia Philippe, professora de l'escola Jules Ferry de Perpinyà, implicada en el procés. iniciada pel CDJE66.

Llegiu també:
Es confirma el tercer Festival Internacional d’Escacs de Perpinyà

Laura Pardineille