SOCIETAT

El brot de Covid s’està accelerant a Catalunya del Nord

El nombre de persones hospitalitzades està disminuint

© Santé Publique France / La Clau 2021
© Santé Publique France / La Clau 2021

La cinquena onada de Covid-19 suggereix un reforç de les mesures de protecció al desembre. A Catalunya del Nord, la taxa de contaminació s'accelera des de fa una setmana.

L'augment sobtat de la presència de la Covid-19 a Catalunya del Nord observat des d'octubre mostra tots els senyals d'haver de continuar al desembre. El nostre gràfic representa les etapes del 12 d'octubre, amb una taxa d'incidència de 28,6 persones per cada 100.000 habitants, que porta a la taxa de 139,87 registrada el dimecres 17 de novembre.


Llegiu també:
El 80% dels nord-catalans han rebut la pauta completa de vaccí contra el Covid

La corba que indica l'augment del virus ha començat a disparar des de diumenge passat, amb les dades probable que es dupliquin en una setmana. Aquestes xifres emeses per Salut Pública França tenen la seva part alarmista, però el nombre de persones hospitalitzades al País Català, a causa del Covid, es va reduir en 3, fins a situar-se en 93, aquest diumenge 21 de novembre. Mentrestant, la taxa d'incidència mitjana nacional és de 143,88. Aquesta taxa correspon al nombre de proves virològiques positives per cada 100.000 habitants durant una setmana lliscant.

Llegiu també:
S’endurirà el control del passi sanitari a Catalunya del Nord

Laura Pardineille