SOCIETAT

Una baralla implica 15 detinguts a la presó de Perpinyà

L’incident es deu a un afer de racket a l’interior de l’establiment

Centre penitenciari de Perpinyà © Google Street
Centre penitenciari de Perpinyà © Google Street

Un altercat entre 15 interns de la presó de Perpinyà s'ha produït aquest dijous a la tarda. Un afer de racket ha originat aquesta batussa.

Al centre penitenciari de Perpinyà s’ha produït una gran fregada aquest dijous 18 de novembre, amb 15 detinguts. Amb armes casolanes, fulles d'afaitar, pedres i cops de puny, aquest altercat múltiple s’ha iniciat a primera hora de la tarda durant la caminada reservada als presos, segons detalla el sindicat FO Justícia. Justificant la intervenció dels guàrdies, s’ha acabat amb cinc ferits, exclusivament entre els detinguts.


Llegiu també:
La presó de Ribesaltes costarà 142 milions i s’obrirà el 2026

Aquesta baralla ha tingut lloc en un pati de passeig, arran d'un afer de racket. Ha implicat “d'una banda, detinguts il·legals, de l'altra, detinguts de llarga durada del centre penitenciari”, explica el web ActuPenit. Prèviament, aquest dimecres, uns inicis de friccions s'havien produït en dues ocasions dins de l'establiment, pel mateix motiu.

La presó de Perpinyà és reconeguda com una olla de pressió humana, atesa la seva crònica superpoblació. Les últimes xifres facilitades per l'administració penitenciaria i el sindicat UFAP-UNSA no són idèntiques, però destaquen  una superpoblació del 151 a 170%.

Llegiu també:
Com va morir Taoufik Belrhitri sufocat a la presó de Perpinyà?

Flash-inFO : Une rixe entre 85 détenus de la prison de Perpignan est actuellement en cours. Cette bagarre générale en cour de promenade doit être maitrisée. Les agents s’apprêtent donc à intervenir. Le syndicat #FOJustice apporte son soutien aux collègues sur place. pic.twitter.com/1b5vYPbxge

Grégory Prujà