ECONOMIA, POLÍTICA

La compra de les Dames de França per part de l’ajuntament de Perpinyà hauria de reactivar el barri de la plaça de Catalunya

El municipi confirma una ronda de finançament de 3 milions d’euros

Edifici de les Dames de França, Perpinyà © Alà Flix
Edifici de les Dames de França, Perpinyà © Alà Flix

La compra de les Dames de França per part de l'ajuntament de Perpinyà hauria de permetre acollir l'Escola 42 i dos centres de formació més, per dinamitzar el barri de la Plaça de Catalunya.

L'edifici de les Dames de France de Perpinyà, rellançat amb la instal·lació de la FNAC l'any 2004, que va marxar el 2019, és ara protegit. Aquest dilluns 15 de novembre, el consistori ha anunciat la seva adquisició per 3 milions d'euros. L'executiu encapçalat per Louis Aliot (Reagrupament nacional) destaca que aquesta oferta "acaba de ser acceptada pels consells d'administració del Banc dels Territoris i de la Caixa d’Estalvis, els dos establiments accionistes de la SCI" (Societat Civil Immobiliària) titular de l’edifi.


L'Escola 42 arribaria al març 2022

Aquesta presa de possessió per sorpresa hauria de facilitar l'arribada de l'Escola 42 i "reanimar un lloc estratègic per a l'economia de Perpinyà", concreta l'Ajuntament. El consistori espera poder "reanimar el conjunt d'aquest edifici perquè esdevingui un lloc central per a la nostra joventut", en benefici "del dinamisme econòmic del nostre territori".

L'Escola 42, fórmula docent creada l'any 2013, ofereix formació en informàtica gratuïta i amb l'objectiu de "l'excel·lència", segons els seus principis. "La selecció no es fa amb diners", el que permet "atraure talents de diferents procedències", per a una "integració professional sostenible al mercat laboral", especifiquen els seus fundadors. A Mulhouse, on una escola 42 va obrir la seva preselecció d'estudiants el 8 de novembre, els sol·licitants, d'entre 18 i 55 anys, són majoritàriament sense-feina.

Llegiu també:
La UPE 66 dóna suport al projecte d’Escola 42 de Perpinyà

L’establiment 42 Perpinyà serà el 5è campus d'aquest tipus a França, després de Niça, Lió, París i Mulhouse. Aquest concepte imaginat per Xavier Niel, cap de Free, s’espera a partir del març del 2022 a Perpinyà. La compra feta per l'Ajuntament ha d'assegurar garantir l’accés al local, o s'esperen entre 600 i 700 alumnes. A més, dues entitats de formació més estan negociant una possible instal·lació amb el consistori, que encara es manté discret sobre el tema. A mitjà termini, el repte és establir un centre d'estudiants al voltant de la Place de Catalunya, en el marc d’une estratègia de dinamització de la vila.

Llegiu també:
Perpinyà ha de tenir una Escola 42 agrícola?

Esteve Valls