POLÍTICA

El Consell per la República Catalana s’ha reunit a Canet

Un òrgan per a la preparació d’un estat català sobirà i europeu

eeee
eeee

El Consell de la República Catalana s'ha reunit aquest diumenge 14 de novembre en un mas de Canet, per escollir els seus representants. Maria Costa, batllessa dels Banys d’Arles, n'esdevé la vicepresidenta.

Després de les eleccions internes de finals d'octubre, en què Carles Puigdemont va accedir a la presidència i Maria Costa, batllessa dels Banys d’Arles, va ser elegida consellera entre els seus 121 representants, el Consell de la República Catalana ha celebrat aquest diumenge 14 de novembre la seva assemblea a Canet. La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha participar a aquest conclave constituent per mor de concedir “legitimitat i força republicana” a l’estament.


Llegiu també:
Perpinyà. Els Republicans s’animen després d’une hemorràgia d’afiliats

L'Assemblea de Diputats, que constitueix el “parlament” del Consell, estarà presidida per Ona Curto, regidora d'Arenys de mar (província de Barcelona). Aquesta membre electe de les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) encarna una posició radical independentista. Maria Costa ha estat escollida com a vicepresidenta primera d'aquesta jove institució destinada a estructurar la preparació d'un Estat català sobirà, integrat a la Unió Europea.

Llegiu també:
L’estratègia de Zemmour molesta i preocupa Louis Aliot

Laura Pardineille