SOCIETAT

Perpinyà. La taxa de Covid puja a 91, el govern no descarta nou confinament

El deteriorament de la situació remet a les dades del setembre

© Sanatori / ACN
© Sanatori / ACN

La taxa d'incidència, que puja fins al 91 a Catalunya del Nord, forma part de l’empitjorament  general a Europa. El govern no descarta cap nou confinament.

La taxa d'incidència de Covid s'acostava als 70 casos per cada 100.000 habitants a Catalunya del Nord el 9 de novembre, enfront dels 52,4 del 26 d'octubre. Ara, aqueix indicador se situa a 91, segons les dades publicades aquest dissabte 13 de novembre per Santé Publique France. Aquest deteriorament remet a les xifres de setembre, de manera que només a l'octubre ha conegut una autèntica millora. Aquell mateix dissabte es van detectar prop de 15.000 nous casos a França.


Llegiu també:
El 80% dels nord-catalans han rebut la pauta completa de vaccí contra el Covid

Paral·lelament, el nombre de pacients hospitalitzats amb Covid augmenta a Catalunya del Nord. Aquest mateix dissabte s’ha registrat 67 les persones afectades, entre elles 7 en cures intensives, dues més en 24 hores.

Un nou confinament?

El ressorgiment de la pandèmia de coronavirus, donant lloc a una possible nova onada de propagació, genera la reacció de les autoritats. Aquest dissabte, el portaveu del govern no ha descartat la possibilitat d'un nou confinament. "No s'hauria d'excloure res per principi", va dir Gabriel Attal, quan s'està introduint el confinament parcial als Països Baixos i per a les persones no vacunades a Àustria. G. Attal va aclarir "de moment, està absolutament fora de lloc parlar de recontenció al nostre país perquè tenim una taxa de vacunació molt alta”.

Llegiu també:
S’ha detectat la variant Delta plus a Catalunya

Isabelle Fajal