POLÍTICA

Perpinyà. LFI projecta un film amb segrest de patrons del CAC 40

El documental “Basta capital” es projecta dimarts 16 de novembre al cinema Castillet

Imatge del la pel·lícula "Basta capital", de Pierre Zellner © Les Films du Pavé
Imatge del la pel·lícula "Basta capital", de Pierre Zellner © Les Films du Pavé

El partit de Jean-Luc Mélenchon projecta a Perpinyà la pel·lícula "Basta capital", en què un grup d'activistes segresta grans caps per obligar Emmanuel Macron a convertir-se en anticapitalista.

El partit polític La França Insusbmisa (LFI) organitza dimarts 16 de novembre una projecció combativa al cinema Castellet de Perpinyà. La pel·lícula “Basta Capital”, estrenada el novembre de 2020, es projectarà al públic a les 19h, abans d'un debat moderat per Francis Daspe, el principal animador de la formació de Jean-Luc Mélenchon a Catalunya del Nord.


Entre la realitat i la ficció, el documental “Basta capital” radicalitza el context del 2020: un activista és assassinat, trucat per la policia, durant una manifestació tensa. Com a reacció, els seus amics segresten diversos caps del CAC 40 per obligar el president de la República, Emmanuel Macron, a aplicar una política anticapitalista.

Aquest llargmetratge de Pierre Zellner pretén desenvolupar una alternativa a la “propaganda neoliberal”, precisa LFI a Perpinyà. Ha de provocar un "debat d'idees al voltant de la revolució" tot assenyalant els "límits del recurs a la violència, davant la que ostenta el capitalisme".

Isabelle Fajal