SOCIETAT, POLÍTICA

Perpinyà: la comissaria de policia al lloc dels Correus Catalans?

L’ajuntament proposa que l’Estat aprofiti el terreny disponible prop de l’estació

Antiga seu de l'empresa dels Correus Catalans, Perpinyà, 2021 © Google Street View
Antiga seu de l'empresa dels Correus Catalans, Perpinyà, 2021 © Google Street View

El trasllat de la comissaria de Perpinyà a l'antic espai dels Correus Catalans, prop de l'estació de TGV, és la solució que proposa el batlle, Louis Aliot, perquè la vila i el territori tinguin un servei adaptat a les necessitats.

L'actual prefectura de policia de Perpinyà, situada a l'avinguda de Grande-Bretagne, ha d'empènyer els seus murs per acollir la seva nova plantilla, reforçada per una trentena d'agents el 2020. Les vacil·lacions són variades en aquest dossier destinat a constituir una autèntica ciutat policial a Perpinyà, en vista de les necessitats creixents, en relació amb l'evolució social i l'estructura demogràfica del territori.


Llegiu també:
Perpinyà. Un suposat islamista volia atacar commissaries amb Kalashnikov

Des del 2020, el Ministeri de l'Interior ha esmentat un trasllat a les dependències de la Cambra d'Agricultura dels Pirineus Orientals, situats a 200 metres de distància. Ràpidament, una reurbanització in situ, acompanyada d'una ampliació de superfície, va ser preferida per la Secretaria General d'Administració del Ministeri de l'Interior (SGAMI), que va estudiar el tema abans de l'estiu del 2021. Però aquest projecte no és més adequat, a causa del risc d'inundació.

Com a tercera solució, l'ajuntament de Perpinyà proposa a l'Estat la requalificació de l'antic emplaçament de l'empresa d'autocars Courriers Catalans, ubicat al número 2, de la ronda de Sant Iscle. Aqueix espai, dissenyat l'any 1955 per l'arquitecte Férid Muchir, com a prolongació de l'avinguda de la Gran Bretaya, és idealment situat. El batlleLouis Aliot (Reagrupament nacional) proposa al ministeri la represa d'aquest espai abandonat l'any 2013, arran del tancament de l'empresa l'any 2011. Originàriament, aquest conjunt incloïa el magatzem de l'antiga empresa de transports, destruït en tancar-la.

Llegiu també:
Perpinyà estrena comissaria de policia local al Vernet

Grégory Prujà