POLÍTICA

Maria Costa és elegida consellera de la República Catalana

La batllessa dels Banys d’Arles és afiliada al partit de Puigdemont

Maria Costa, batllessa dels Banys d'Arles, Vallespir © CCI66
Maria Costa, batllessa dels Banys d'Arles, Vallespir © CCI66

Entre els 121 representants del Consell per a la República Catalana hi ha la Maria Costa, batllessa dels Banys d’Arles, que es compromet a decidir sobre l'articulació d'un futur estat català independent.

La batllessa dels Banys d’Arles, Maria Costa, s'incorpora a l'Assemblea de 121 representants del Consell per a la República Catalana, arran de les eleccions internes organitzades dins d'aquest organisme entre divendres 29 i diumenge 31 d'octubre. L’alcaldessa de la vila termal del Vallespir és afiliada a la formació Junts per Catalunya, presidida per Carles Puigdemont, i Unitat Catalana, partit polític fundat l'any 1986 a Perpinyà.


Llegiu també:
Catalunya “tornarà a votar” sobre la seva independència

El Consell de la República Catalana ha estat creat per l'expresident català C. Puigdemont, actual eurodiputat exiliat a Waterloo (Bèlgica). Aquesta estructura formada per persones electes i no electes, que aglutina més de 100.000 persones, és l'embrió d'un Estat català separat d'Espanya. La seva assemblea electa és formada per un 71,9% de dones. Arran de l’escrutini, Carles Puigdemont n'és membre, així com la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs.

Un Estat modern, que defugirà el model espanyol

Quan s’han donat a conèixer els resultats, el president Carles Puigdemont, ha parlat de la "radicalitat democràtica" d'aqueix  organisme i ha insistit en el seu caràcter capdavanter: "L'estat català no pot ser una còpia ni pot tenir inspiració en el model de l'estat espanyol, perquè no funciona".

Llegiu també:
El cap de gabinet de Puigdemont en conferència a Perpinyà

Esteve Valls