SOCIETAT, POLÍTICA

Perpinyà. El Consell Departamental castiga els seus empleats antivax negant-los l’RSA

Arran de les suspensions de contracte per manca de vacunació

Hermeline Malherbe, presidenta del Consell departamental de Catalunya del Nord © CD66
Hermeline Malherbe, presidenta del Consell departamental de Catalunya del Nord © CD66

El Consell Departamental dels Pirineus Orientals castiga els empleats antifiscals que ha apartat de la seva plantilla, negant-los l’RSA, malgrat la recomanació del govern

El Consell Departamental dels Pirineus Orientals forma part d'un grup de 15 directius socialistes més que es neguen a pagar la Renda Activa de Solidaritat (RSA) als empleats suspesos per falta de vacunació. Aquesta mesura d'amonestació, assumida pel poder executiu amb majoria socialista i comunista, és conseqüència de la suspensió dels contractes de treball d'aquests antivax, que es va produir des del 15 de setembre.


Llegiu també:
Els antivax apunten el diari L’Indépendant

A Perpinyà, la presidenta Hermeline Malherbe cosigna una carta , revelada aquest diumenge i adreçada al primer ministre Jean Castex, que destaca que la seva comunitat privarà els empleats marginats de RSA. Aquest dispositiu compensatori, però, està previst pel govern, que vol evitar ser punitiu cap a aquests empleats. Els presidents ho veuen com un desviament de funció, perquè el RSA és un "dispositiu d'inserció social i professional" i que no pot "substituir una subsidi nacional abonada arran d'una aturada d'activitat per absència del carnet sanitari". Critiquen que l'Estat decideixi per ells, en falta de consulta, i suggereixen que el suport als interessats s'hauria de finançar més aviat "a través de les aportacions socials o la solidaritat nacional".

A més de Catalunya de Nord, els departaments d'Arieja, Aude, Landes, Gers, Tarn, Lozère, Loire-Atlantique, Gironda, Seine-Saint-Denis, Nièvre, de Haute-Vienne, Lot-et-Garonne, Haute- Garona i Côtes Armor són signants del document.

Llegiu també:
Pobresa i RSA a Perpinyà com a la « banlieue » de París

Isabelle Fajal