SOCIETAT, POLÍTICA

Barcelona prohibirà els rètols de malmenjar massa visibles

L’ajuntament s’adapta als estàndards de l’Organització Mundial de la Salut

Barcelona va interdire les enseignes de malbouffe sur la voie publique
Barcelona va interdire les enseignes de malbouffe sur la voie publique

Barcelona té previst limitar l'impacte visual de les botigues que venen menjar massa dolços i junk food, en línia amb els objectius de l'Organització Mundial de la Salut.

A partir del desembre, l'Ajuntament de Barcelona prohibirà els rètols de malmenjar excessivament visibles pels seus carrers. Aquesta mesura radical és possible gràcies a la competència municipal en matèria de regulació de la publicitat a la via pública. L'executiu encapçalat per l'alcaldessa Ada Colau vol adequar la ciutat als estàndards marcats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Es dirigeix ​​especialment els comerços que venen productes dolços, gelats, begudes i menjar ràpid.


Fruites de temporada versus Junk food

Aquest plantejament no pretén provocar el tancament de les marques afectades, sinó reduir-ne l'impacte visual, és a dir, el seu poder de sol·licitud. Evolucionar cap a una alimentació més saludable és la intenció general que defensa el consistori, sobretot perquè Barcelona és enguany la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible.

Amb aquest objectiu, en les properes setmanes es posarà en marxa una campanya de foment de la compra d'aliments virtuosos, qualitatius i si és possible ecològics. Es destacaran les proteïnes d'origen vegetal i les fruites i verdures de temporada per tal d'animar els barcelonins a variar la seva alimentació.

LLegiu també:
Rànquing del malmenjar 2021: Perpinyà n°10 a França

Laura Pardineille