SOCIETAT

4 anys després, misteri total sobre el crani extret de l’aigua per pescaires de Roses

La víctima és un home, assassinat entre 1997 i 2002

© ACN
© ACN

El 2017, un vaixell d’arrossegament del port de Roses va arrossegar les restes d’un home que havia estat assassinat 15 anys abans. La identitat de la víctima continua sent un misteri.

Després del cas del misteriós del cos en descomposició retornat per la mar, a Portbou, el 29 de desembre de 2020, persisteix un altre cas a resoldre uns vint quilòmetres més al sud. El 4 d’octubre de 2017, un vaixell d’arrossegament del port de Roses va sàller de l’aigua un fèmur i un crani humà perforats per quatre bales. Aquestes restes humanes, pescades entre el Cap de Creus i les Illes Medes, es van identificar quan es van arrossegar les xarxes cap a les cinc de la tarda en el sector de Port de la Selva. Per tant, el cas es va posar en mans del jutjat de Figueres.


Tot i que no hi ha dubte sobre la hipòtesi d’un assassinat, l’enigma es manté quant a la identitat de la víctima. Un informe forense, publicat el maig del 2020, indica que es tracta d’un home, que dos traus del crani són fruit d’una sola bala travessera i que els altres forats han estat produïts per dues bales diferents. El crani també va patir tres cops, ja sigui amb un objecte o com a conseqüència d’una caiguda damunt roques.

S’allarga la llista dels morts anònims

S’ha realitzat una extracció d’ADN, així com una anàlisi dels ossos, segons la qual el misteriós individu va morir entre 1997 i 2002. Una investigació per homicidi, oberta el juny del 2020, ha permès comparar l’ADN amb altres mostres de persones desaparegudes i de cadàvers, sense encert. El jutjat de Figueres s’ha estimat més arxivar el cas, de manera que la incògnita amplia la llista de morts anònims a les aigües de la Costa Brava, que inclou també un adolescent trobat al fons de la mar el 2018 a Lloret de Mar i un crani identificat a 2012 a Tossa de Mar.

Llegiu també :
Estiu mortal a les costes sud-catalanes, amb 21 ofegats

Laura Pardineille