ECONOMIA

Els vins del Rosselló es promouen a Àsia i als EUA

El CIVR ha organitzat operacions majors al mes de setembre

El saló TOEwine, a Shenzhen, Xina, organitzat del 15 al 18 de setembre © CIVR
El saló TOEwine, a Shenzhen, Xina, organitzat del 15 al 18 de setembre © CIVR

Els vins del Rosselló miren cap a Àsia i els EUA. Al setembre, el Consell Interprofessional dels Vins delm Rosselló (CIVR) ha coordinat diverses accions per atraure els consumidors llunyans.

Després d’un estiu dedicat a la seva promoció als Països Baixos, Alemanya i el sud de Catalunya, en col·laboració amb l’Agència de Desenvolupament Turístic dels Pirineus Orientals (ADT 66), els vins rossellonesos aconsegueixen publicitat transcontinental. Per iniciativa del Consell Interprofessional des Vins del Rosselló (CIVR), els vins de l’Aspre, de la Vall de l’Aglí o del Fenolledès van ser objecte d’una important operació a la fira TOEwine de Shenzhen, a la Xina, del 15 al 18 de setembre.


Aquesta trobada va incloure la presència de vins de 13 finques nord-catalanes, promogudes cap a un centenar d’importadors i prescriptors xinesos. A prop, Taiwan va ser objecte d'un programa especial "garnatxa", mitjançant classes magistrals i sopars al voltant de maridatges de menges i vins. Un grup d’influenciadors amants del vi classificats entre els "KOL" (Key Opinion Leaders) van defensar els vins del Rosselló el 6 de setembre a Xangai, el 14 de setembre a Guangzhou (també a la Xina) i el 10 de setembre a Taipei (Taiwan).

Llegiu també:
Una ampolla de 1500 euros entre els 43 millors vins dolços nord-catalans

L’estratègia promocionals dels nostres vins també es va desplegar als EUA mitjançant un tast a cegues organitzat el 8 de setembre a Perpinyà per a la revista especialitzada GuildSomm. Al mateix temps, dos importadors nord-americans, rebuts al Rosselló del 19 al 25 de setembre, van conèixer 29 empreses. El seu pas suggereix "bones perspectives per a la importació als EUA", subratlla el CIVR.

Llegiu també:
Els 50 anys del Cru Cotlliure se celebren a Banyuls
Stéphane Zanella, nou amo dels vins del Rosselló

Grégory Prujà