SOCIETAT

Manifestació neonazi a Barcelona amb consignes antisemites i antiindependentistes

Els participants van entonar eslògans antisemites i anticatalans

La manifestació neonazi a Barcelona, ​​amb motiu de la festa nacional espanyola, dimarts 12 d'octubre de 2021 © Europa Press
La manifestació neonazi a Barcelona, ​​amb motiu de la festa nacional espanyola, dimarts 12 d'octubre de 2021 © Europa Press

La diada nacional espanyola ha justificar una mobilització neonazi a Barcelona. Han aparegut consignes antisemites i antiindependentistes.

En la Diada Nacional d’Espanya, el 12 d’octubre, ha tingut lloc sorprenents demostracions a Barcelona. Una manifestació organitzada des de la muntanya urbana de Montjuïc ha aplegat participants, principalment homes, amb banderes feixistes. La majoria d’aqueixos individus no han estat inquietats per les autoritats policials, però són objecte d’una denúncia per part de l’ajuntament per motius d’enaltiment del feixisme i discursos d’odi. Un d’ells, autor de declaracions antisemites, ha estat identificat pels Mossos d’Esquadra i compareixerà properament al jutjat.


Eslògans antisemites i antiindependentistes

Els manifestants que feien salutacions nazis no eren infreqüents durant aquesta marxa, marcada per consignes antijueves, antimigrants i antiindependentistes. Durant aquesta tradicional celebració, dedicada a exaltar l'arribada de l'expedició de Cristòfor Colom a les Amèriques el 12 d'octubre de 1492, en nom dels Reis Catòlics d'Espanya, s’ha cremat una bandera estelada, que significa el desig de sobirania catalana. L’any passat, la manifestació dedicada, amb banderes d’esvàstica, va incloure l’eslògan germano-espanyol "Heil Hitler, Viva Franco".

Llegiu també:
La falange espanyola, a les eleccions europees

Isabelle Fajal