SOCIETAT

La gendarmeria nord-catalana retira 20 carnets per conduir amb alcohol o drogues

Un menor és interceptat a 148 km/h entre Perpinyà i Canet

Control operat per la gendarmeria a Catalunya del Nord en la setmana del 4 al 9 d'octubre © Gendarmeria de Catalunya del Nord
Control operat per la gendarmeria a Catalunya del Nord en la setmana del 4 al 9 d'octubre © Gendarmeria de Catalunya del Nord

Les intervencions de la gendarmeria de Catalunya del Nord han donat lloc, en une setmana, a 20 retirades de carnets de conduir per conducta en estat d’embriaguesa o sota la influència dels estupefaents.

La gendarmeria dels Pirineus Orientals informa d'un "fort augment dels accidents al departament" en les darreres setmanes. Entre els motius més freqüents, "relacionats principalment amb el comportament dels conductors", hi ha la velocitat, la conducció addictiva i, especialment, el "incompliment de les normes de prioritat".


Del 4 al 9 d'octubre, agents de l'Esquadró Departamental de Seguretat Viària (EDSR) van interceptar prop de 20 conductors sota la influència dels estupefaents o borratxos. A tots ells se'ls va retirar el permís de conduir. Entre les situacions inusuals, els gendarmes estacionats a Catalunya del Nord van detenir un menor que circulava a 148 km/h entre Perpinyà i Canet, per la carretera departamental 617, on la velocitat màxima és limitada a 110 km/h.

Llegiu també:
Un grup de dofins escorta els gendarmes en acció contra la pesca il·legal al Barcarès

Esteve Valls