ECONOMIA, MEDI AMBIENT

La transició ecològica al cor del Saló Nàutic de Barcelona

Primera edició post-Covid, que seguirà fins el diumenge 17 d’octubre

El Saló Nàutic, al Port Vell de Barcelona © Saló Nàutic
El Saló Nàutic, al Port Vell de Barcelona © Saló Nàutic

El vaixell elèctric i altres avenços tecnològics s’instal·len al Saló Nàutic de Barcelona, ​​que s’allargarà fins el diumenge 17 d’octubre.

La nova edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona ha començat aquest dimarts 12 d’octubre sota el signe de la sostenibilitat. Aquest esdeveniment, que es va cancel·lar el 2020 a causa del Covid-19, té una forta vocació ambiental aquest any. Les embarcacions elèctriques, les boies que recullen plàstics i els fabricants de productes per a deixalles marines són els protagonistes. Un espai acull conferències sota el títol “Un com­promís pel mar”. S’hi discuteix el canvi climàtic i l'impacte de les activitats nàutiques en el medi marí.


176 vaixells flotants

180 expositors i 500 embarcacions formen part de l’exposició que es pot veure enguany al Port Vell de Barcelona. Entre els vaixells a admirar, o més encara si hi ha afinitats, 176 es presenten en condicions flotants. Aquesta nova edició, organitzada per la Fira de Barcelona i l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEN), és l'oportunitat de presentar al voltant d'un centenar de nous productes. Es tracta de nous motors, accessoris, veles, nous materials i serveis d’alta tecnologia. Diverses startups disruptives, portadores d'innovacions positives per al medi ambient, organitzen demostracions.

Llegiu també:
Perpinyà. El Maillot Français s’uneix a la Transat Jacques Vabre

Grégory Prujà