ECONOMIA

TripAdvisor discrepa de la Guia Michelin sobre els millors restaurants de Perpinyà

El gust dels inspectors i dels clients no és el mateix

Sebastian Coman / Unsplash
Sebastian Coman / Unsplash

Segons la plataforma Tripadvisor, el restaurant libanès Hibiscus és el millor de Perpinyà, però la guia Michelin prefereix Le Garriane i la Galinette.

La classificació dels restaurants segons la seva qualitat ja no és cosa d’especialistes atès que els guies oficials s’enfronten a la competència de les plataformes digitals. Les cartes es remodelen, sobretot a Perpinyà i els seus voltants, on les avaluacions creen sorpreses. Tot i que la guia Michelin atorga una estrella als restaurants Le Garriane (carrer Valette) i la Galinette (carrer Joan Payrà), aquestes dues taules es classifiquen respectivament a la posició 28 i 38 de Tripadvisor. El mateix passa amb l’AbSix, a Salelles, amb una estrella Michelin, però classificat al lloc 27 per Tripadvisor.


Divergències al restaurant n°1

TripAdvisor, creat el 2000, compleix els criteris de classificació dels clients, com una mena de jurat popular, mentre que la guia Michelin, fundada el 1900, funciona segons les inspeccions d’experts anònims en alimentació. Aqueixos enfocaments diferents generen recomanacions molt contrastades. Michelin encara es considera la marca definitiva de l’excel·lència culinària, distingint els restaurants que es consideren d’alt nivell, però el gust general és força diferent. Els centenars de comentaris publicats a Tripadvisor pels clients del restaurant libanès Hibiscus (rue Sully) situen aquest restaurant libanès a la primera posició de Perpinyà. El segueix el 17, (carrer Cité Bartissol), marcat pel Michelin, però sense estrella.

Llegir també:
Una dona posa una manxiula a un cambrer de Perpinyà que exigeix el passi sanitari
S’inaugura un quart Burger King a Perpinyà, al barri del Vernet

Esteve Valls