ECONOMIA, ESPORT

Perpinyà. El Maillot Français s’uneix a la Transat Jacques Vabre

Material esportiu ecològic fabricat amb fil marí reciclat

LCS Groupe - Le Maillot Français © LGS Groupe
LCS Groupe - Le Maillot Français © LGS Groupe

El “Maillot Français”, fabricat a Perpinyà per l’empresa de serigrafia LCS és seleccionat com a producte oficial de la botiga de la Transat Jacques. Aquesta cursa sortirà del Havre el 7 de novembre.

La peça esportiva de fil marí reciclat "French Jersey", fabricada per l’empresa de Perpinyà LCS Groupe (La Crémerie Sérigraphie), ofereix una gran visibilitat. Aquesta peça ecològica va ser escollida com a producte oficial de la botiga Transat Jacques Vabre. Aquesta cursa sortirà del port de Le Havre el 7 de novembre per arribar a Fort-de-France, a Martinica. Precisament, la 14a edició d’aquesta prestigiosa cursa transatlàntica se situa sota el signe de la responsabilitat mediambiental.


Neteja la mar i vestir els esportistes

El francès Jersey és un equipament esportiu eco-responsable fruit de la investigació realitzada per LGS Groupe i la fundació Seaqual. Cada dia, els pescadors socis d’aquesta estructura amb seu a Anglès, a prop de Girona, recullen residus plàstics. Aquests materials s’ordenen, es renten, es transformen en flocs i després en filats. A continuació, el fil es teixeix en teixit a Perpinyà, com a part d’una economia circular i eco-responsable. Aquest projecte "és un compromís humà i ecològic i estem orgullosos de participar en l'economia local promovent la fabricació francesa", subratlla Nicolas Gomarir, fundador de LCS Groupe.

Llegiu també:
Perpinyà: Payote inventa espardenyes-sabatilles

Grégory Prujà