SOCIETAT

La Vila d’Elna reactiva el Consell local de salut mental

El Covid i la situació social propicien la fragilitat individual

Presentació del Consell local de salut mental d'Elna, 7 d'octubre de 2021 © Ajuntament d'Elna
Presentació del Consell local de salut mental d'Elna, 7 d'octubre de 2021 © Ajuntament d'Elna

El “Consell Local de Salut Mental” (CLSM) es torna a reactivar a Elna, en col·laboració amb l’Hospital de Tuïr, per donar suport als més vulnerables.

L’ajuntament d’Elna torna a activar un sistema de suport al benestar psicològic i mental. Aquesta iniciativa es duu a terme en col·laboració amb el Centre Medicopsicològic (CMP) situat a la vila, i el centre hospitalari Léon-Jean Grégory de Tuïr (abans "Hospital psiquiàtric"°. Una primera reunió pública destinada a presentar el "Consell local de salut mental” (CLSM) va tenir lloc el 7 d’octubre al cinema Vautier, amb la presència del doctor Carlos Cruz, vingut de l’establiment tuïnenc.


L’estructura presentasda haurà de respondre a les estadístiques estatals, segons les quals el 20% de la població té un trastorn mental, mentre que el suïcidi és la segona causa de mort entre els joves de 10 a 25 anys, després dels accidents de trànsit. "La població iliberiana no és una excepció", subratlla l'ajuntament dirigit per Nicolas Garcia (Partit Comunista). "La pandèmia ha revelat la importància del tema", va dir Emmanuel Macron el 28 de setembre a París, durant el Fòrum de la salut mental i de la psiquiatria.

El municipi d'Elna i el seu Centre Comunal d'Acció Social (CCAS) uneixen esforços amb el Centre Municipal de Salut, inaugurat a l'abril, per "millorar l'atenció de les persones amb trastorns mentals", diu el consistori. L’estructura reactivada té una missió important, perquè l’increment de la població d’Elna i “les necessitats d’aquesta població en el camp de la salut mental, a causa de la situació social i de la crisi Covid, justifiquen continuar treballant amb un conveni multidisciplinari”.

Perpinyà s'inquieta per la salut mental dels seus habitants

Isabelle Fajal