POLÍTICA

El senador Calvet viatja a Romania per estudiar les polítiques públiques

Una reunió internacional portada per la Comissió d’Afers Europeus

El grup senatorial francès, al delta del Danuvi © Comunicació François Calvet
El grup senatorial francès, al delta del Danuvi © Comunicació François Calvet

El senador François Calvet ha estat a Romania del 29 de setembre al 2 d’octubre per prendfre coneixement del “Pla de recuperació i resiliència” romanès, dotat amb 29.000 milions d’euros.

El senador François Calvet (Els Republicans), elegit de Catalunya del Nord, ha viatjat a Romania del 29 de setembre al 2 d’octubre, al costat de la Comissió francesa d’Afers Europeus i el seu president, Jean-François Rapin. Aquest viatge formava part del “Pla de recuperació i resiliència” romanès dotat amb 29.000 milions d’euros, dels quals el 41% es dediquen a objectius climàtics, el 21% a la transformació digital i la resta a la resiliència econòmica i social del país.


El parlamentari cerdà, altament implicat en assumptes transfronterers amb Puigcerdà, ha pogut avaluar les polítiques públiques dutes a terme al país d’Europa de l’Est, el sisè més poblat de la Unió Europea. El grup ha estat rebut al Senat de Romania, on es s’ha reunit amb la presidenta, Anca Dragu. Un pas pel delta del Danubi ha estat l’oportunitat per debatre sobre la biodiversitat, l’economia verda i la lluita contra els efectes del clima.

Llegiu també:
El senador Calvet vol que la zona transfronterera de Cerdanya superi 20 km

Isabelle Fajal